29 Kasım 2020 Pazar

Katabolizma Ve Anabolizma Nedir?

Tüm canlıların vücut yapılarında meydana gelen tüm yapım, yıkım ve dönüşüm reaksiyonlarına Spor Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz metabolizma denir. Metabolizma, tüm canlıların vücutlarını korumak için kullandıkları bir dizi süreci içerir. Bu süreçler iki kısma ayrılır: canlıların yapısındaki metabolizma, anabolizma ve katabolizma. Her ikisi de vücudun çalışmasını sağlamak için enerjiyi serbest bırakıp hapsederek molekülleri düzenlemeye yardımcı olur ve bu metabolizma aşamaları aynı anda gerçekleşir.

Anabolizma
Canlı organizmaların vücut yapılarında meydana gelen endüstriyel olaylara denir. Ayrıca, Kefirin Faydaları Nelerdir anabolizma asimilasyon veya asimilasyon olarak adlandırılır. Anabolizma, büyüme ve vücut merkezli moleküllerin bir organizasyonudur. Bu süreçte, daha büyük ve daha karmaşık olanlara küçük basit moleküller eklenir. Glukoneogenez, anabolizmanın bir örneğidir. Bu, karaciğer ve böbreklerin karbonhidrat olmayan kaynaklardan glikoz ürettiği zamandır. Anabolizma aşağıdaki hormonları içerir: Katabolizma ve anabolizma nedir?
• Östrojen
İnsülin


 
• Bir büyüme hormonu
Testosteron

Katabolizma
Canlı organizmaların vücut yapılarında meydana gelen yıkım olayları. Katabolizma, çeşitli biyoloji kaynaklarında disimilasyon veya baskılama olarak da adlandırılır. Katabolizma fenomenini daha iyi anlamak için örnekler oksijen ve anoksik solunum, ATP hidrolizi ve en önemli katabolik reaksiyonlar olan her türlü sindirim sürecidir. Katabolizma, besinlerin sindirilmesi ve moleküllerin enerji olarak kullanılmak üzere vücutta parçalanmasıyla meydana gelen bir olaydır. Vücuttaki büyük karmaşık moleküller, daha küçük ve daha basit olanlara ayrılır. Anabolizmayı ve katabolizmayı anlamak, yağ yakmak ve kas inşa etmek için daha etkili egzersiz yapmanıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda dinlenme halindeki denklemin bir parçasıdır, çünkü siz uyurken bile metabolizma çalışır. Katabolik hormonlar aşağıdaki gibidir:
• Adrenalin
Kortizol
Sitokinler
• Glukagon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder